Cel mai vârstnic pasionat de cicloturism din Banat trăieşte la Reşiţa. Parcurge 100 de kilometri pe zi şi este sănătos tun

Are 82 de ani împliniţi, este un om jovial, nerăbdător să-ţi împărtăşească din experienţele sale inedite petrecute de-a lungul vieţii. Îşi aduce aminte fel şi fel de întâmplări, despre care povesteşte cu haz.

S-a născut la Lugoj, în judeţul Timiş şi a mers prima dată pe bicicleta împrumutată de la un prieten pe când era în clasele primare. Este autodidact şi a descoperit repede tainele acestui sport, care l-au captivat iremediabil. La 15 ani şi-a cumpărat prima bicicletă proprie, moment în care a înţeles că cicloturismul îi va călăuzi viaţa.

Mulţi dintre dumneavoastră au auzit de Gică Hagi, de Simona Halep, de Lance Armstrong sau Alberto Contador, dar puţini poate de Ştefan Dorn, cel mai în etate pasionat de sportul cu vehiculul pe două roţi cu aport uman din Banat:

Povestea integrală a celui mai în etate bănăţean pasionat de cicloturism o puteţi afla sâmbătă, 16 septembrie în emisiunea “Oameni şi Locuri” doar aici pe 105.6 FM, de la 15:15, dar şi miercuri, 20 septembrie de la 16:15.

Sursa foto: Ştefan Dorn

De același autor

Related Articles