[AUDIO-FOTO] Reşiţa este locul în care tradiţiile de odinioară se păstrează vii şi astăzi

Palatul Cultural, o adevărată bijuterie arhitecturală, dar şi un reper arhitectonic pentru întregul Banat de Munte, singura clădire cu influenţe brâncoveneşti din Caraş-Severin, este şi un punct cultural şi spiritual pentru reşiţeni.

Construcţia a apărut din dorinţa populaţiei româneşti din Reşiţa Română de a da replică la activitatea culturală a germanilor din Reşiţa Montană. Odată cu edificarea ei, au apărut şi corurile, estrada, fanfara, opereta şi mai târziu, teatrul, cu echipe de actori amatori.

Astăzi aflaţi povestea tradiţiei locurilor şi a implicării voluntare a oamenilor din fosta Asociaţie Culturală a Plugarilor Români din Reşiţa Română (n.r. Asociaţia Culturală Reşiţa Română din prezent), alături de Ogrin Glava, unul dintre urmaşi şi implicit senior al acesteia:

Întreaga poveste a tradiţiei locurilor şi a implicării voluntare a oamenilor o puteţi afla sâmbătă, 17 septembrie în emisiunea “Oameni şi Locuri”, doar aici pe 105.6 FM, de la 15:15, dar şi joi, 22 septembrie de la 21:15! Păstraţi frecvenţa!

Foto: Radio România Reşiţa

De același autor

Related Articles