[AUDIO-FOTO] În Banat omul sfinţeşte locul prin arta sa de a trăi frumos, cumpătat şi cu respect faţă de semeni, natură şi lucruri

Când spunem că “omul sfințește locul” ne gândim la acei semeni în urma cărora se vede ceva, în care este sădită sămânța omului de calitate și care, prin exemplul personal au arătat drumul devenirii prin punctarea însușirii, calității de a trăi aşa cum se cuvine într-o lume în care nu ai voie să nu faci ceva inutil. Un lucru este însă sigur, numărul celor care lasă ceva semnificativ în urma lor pare că se împuțineze de la o zi la alta.

Vă prezentăm povestea tradiţiilor unui om care a “sfințit” toate locurile pe unde l-au purtat paşii, prin arta sa de a trăi frumos, înţelept şi cu respect faţă de natură şi semeni. Este vorba de Maria Ifca din satul Iabalcea, comuna Caraşova, un păstrător şi un purtător al tradiţiilor din Banat.

Întreaga poveste a tradiţiilor o puteţi afla sâmbătă, 31 decembrie 2022 în emisiunea “Oameni şi Locuri”, doar aici pe 105.6 FM, de la 15:15, dar şi joi, 5 ianuarie 2023 de la 21:15! Păstraţi frecvenţa!

Sursa foto: Maria Ifca

De același autor

Related Articles