[AUDIO-FOTO] Bucovina – tărâm de poveste pentru călătorul însetat de artă, tradiţie, credinţă şi istorie

Bucovina, fost ducat în perioada Imperiului Austriac este o regiune istorică ce cuprinde un teritoriu care acoperă astăzi zona adiacentă a localităţilor: Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Frasin, Vama, Rădăuți, Siret, Suceava, Vatra Dornei şi Vicovu de Sus din România, precumși Cernăuți, Cozmeni,  Vijnița, Sadagura și Storojineț din Ucraina.

Numele de “Bukowina” provine din termenul slav al cuvântului fag =„buk” care se poate traduce şi prin Țara Fagilor cunoscut şi astăzi în toponimia germană sub denumirea de Buchenland.

Astăzi vă prezentăm povestea unei regiuni a ţării noastre pe care am descri-o aşa: artă populară, mănăstiri și biserici viu colorate, tradiție și istorie – acestea sunt cuvintele potrivite pentru Bucovina. În plus ar mai fi ospitalitatea și îndeletnicirea culinară a bucovinenilor care te vor convinge să petreci câteva zile, indiferent de anotimp, în acest loc de poveste al României frumoase.

Silvia Popa şi Ilie Strugariu

Întreaga poveste o puteţi afla sâmbătă, 24 septembrie în emisiunea “Oameni şi Locuri”, doar aici pe 105.6 FM, de la 15:15, dar şi joi, 29 septembrie de la 21:15! Păstraţi frecvenţa!

De același autor

Related Articles