Zeci de percheziții în această dimineață, la domiciliile unor persoane suspectate de contrabandă cu țigarete

La această oră, peste 250 de poliţiştii din Călăraşi, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, efectuează 53 de percheziţii domiciliare în judeţele Călăraşi, Ilfov, Giurgiu şi în Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigarete, a informat Poliția Română prin intermediul unui comunicat de presă. 38 de mandate de aducere vor fi puse în executare.

La data de 5 iulie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi efectuează 53 de percheziţii domiciliare în judeţele Călăraşi, Ilfov, Giurgiu şi municipiul Bucureşti.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal, aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigarete.

Din cercetări a rezultat că, în perioada ianuarie – iunie a.c., mai multe persoane ar fi achiziţionat, transportat, depozitat importante cantităţi de ţigarete provenite din contrabandă şi ulterior oferite spre comercializare, pe raza judeţului Călăraşi.

Poliţiştii vor pune în aplicare 38 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, pentru audieri.

Acţiunea beneficiază şi de suportul Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Bucureşti. La activităţi participă şi poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov.

Cele mai citite

Related Articles