Strat de zăpadă de 10 centimetri în judeţul Alba

146

La Şureanu, în judeţul Alba, a nins din nou în noaptea de luni spre marţi, iar stratul de zăpadă în localitatea Poarta Raiului, aflată la peste 1.500 de metri altitudine, în apropierea pârtiilor de schi, depăşeşte 10 centimetri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Zăpada s-a aşternut uniform, pe suprafeţe extinse, iar temperatura a scăzut sub zero grade Celsius.

Administratorul unei pensiuni din Munţii Şureanu, judeţul Alba, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că stratul de zăpadă în localitatea
Poarta Raiului, aflată la peste 1.500 de metri altitudine, în apropierea pârtiilor de schi, depăşeşte 10 centimetri.

Astfel, sezonul turistic ar putea să înceapă mai repede decât anii trecuţi.

”Zăpada depăşeşte 10 centimetri, însă pârtiile au nevoie de un strat consistent de zăpadă până să le dea drumul. Ne aşteptăm cel târziu la 1 Decembrie să schiem, dacă vremea va fi la fel în continuare. Este zăpadă ca în mijlocul iernii, iar temperatura a scăzut sub zero grade”, a declarat acesta.

Domeniul Schiabil Şureanu este situat în Munţii Şureanu. Prima ninsoare din această toamnă a căzut în luna septembrie.

Şi la Arieşeni, în Munţii Apuseni, la peste 800 de metri altitudine, a nins, în noaptea de luni spre marţi, însă zăpada s-a topit dimineaţa.

Comuna Arieşeni se află la graniţa dintre judeţele Alba şi Bihor, fiind frecventată vara pentru drumeţii montane şi pentru vizitarea obiectivelor turistice, iar în sezonul rece pentru practicarea sporturilor de iarnă.

sursa info: mediafax.ro

sursa foto: arhiva