Vremea se menține extrem de frumoasă, cu temperaturi mult peste normalul acestei perioade. Astfel, în unele zone se vor atinge 20 de grade Celsius.

Va fi frumos în toată țara, doar în nord-vest și regiunea intracarpatică fiind anunțate ploi. Chiar și așa, și aici temperaturile maxime vor fi de până la 15 grade Celsius.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis azi o atenționare Cod galben de inundații, valabilă în șase bazine hidrografice, începând de miercuri seara și până în dimineața zilei de vineri.

Astfel, în intervalul 22 februarie, ora 20:00 – 24 februarie, ora 10:00, pe râurile din bazinele hidrografice Tisa (afluenții mici de pe sectorul românesc), Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, (județele Maramureș și Satu Mare), Someșul Mare (județele Bistrița Năsăud și Cluj), afluenții mici ai Someșului aferenți sectorului aval Dej (județele Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare), Crasna (județele Sălaj și Satu Mare) se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri importante de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție.

Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 30 l/mp, în timp ce vântul va avea intensificări și va sufla cu viteze de 55-65 km/h, iar la rafală va depăși 80 km/h pe creste.
Joi, în afara de vestul țării și regiunea intracarpatică, unde va ploua și norii vor ascunde soarele, vremea va fi însorită. Temperaturile vor fi cele mai mari în sudul țării, unde se vor înregistra maxime de 20 grade Celsius.