Vreme geroasă de marți până vineri!

Meteorologii avertizează că de marți până joi inclusiv, vremea se va menţine deosebit de rece, cu valori termice mai scãzute, în general, cu 10 grade faţã de mediile climatologice specifice perioadei.

Temperaturile vor fi negative noaptea şi dimineaţa în toatã ţara, iar în cea mai mare parte a Moldovei şi ziua. Nu a fost emis cod de vreme rea, ci doar o atenționare.

Pe parcursul zilei de miercuri (21 martie) precipitaţiile se vor extinde treptat dinspre sud-vest şi va cuprinde cea mai mare parte a ţãrii, iar în jumãtatea de sud a teritoriului şi la munte, izolat, cantitãţile de apã vor depãşi 10…15 l/mp.

În zona montanã vor fi ninsori, iar în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curburã se va depune strat nou de zãpadã, local mai consistent.

În Oltenia, Muntenia şi Dobrogea vor fi precipitaţii sub formã de ploaie, lapoviţã şi ninsoare şi trecãtor se va forma polei sau gheţuş, iar în restul teritoriului vor predomina ninsorile.

Vremea deosebit de rece se va menţine pânã spre sfârşitul sãptãmânii şi vor mai fi precipitaţii predominant sub formã de ninsoare în majoritatea regiunilor, cu o probabilitate mai mare de apariţie pe parcursul zilelor de joi şi vineri, în special în sud, în sud-est şi la munte.

În București, în aceste zile minimele vor fi de – 7 grade. Vor fi condiții de polei sau ghețuș și este posibil să se depună strat de zăpadă. Joi va fi mai frig pentru că vântul va sufla în general moderat, cu viteze de până la 35…45 km/h.

Joi și vineri vremea se va menține deosebit de rece. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimă va fi de – 5…-3 grade.
Va continua să ningă, moderat cantitativ mai ales ziua, când se va depune strat nou de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 45 ….55 km/h.

Cele mai citite

Related Articles