Vine toamna! Scad preţurile pe litoral!

Ultimul sfârşit de săptămână din această vară este unul cu vreme frumoasă şi caldă pe litoral. Turiştii sunt atraşi şi de preţurile mai mici decât în vârf de sezon.

Mai sunt câteva zile până se termină calendaristic vara, însă deşi suntem la sfârşit de august soarele dă semne clare că mai are putere să-i atragă pe turişti la mare şi nu doar soarele este prietenos, ci şi hotelierii care au redus tarifele la cazare.

Aşa că, staţiunile sunt în continuare animate. Mamaia şi Vama Veche rămân în topul preferinţelor.

Aici gradul de ocupare în hoteluri şi pensiuni este de aproximativ 75%, deşi există unităţi care şi în acest weekend sunt la capacitate.

Numărul turiştilor care au ales pentru acest sfârşit de săptămână sudul litoralului este însă ceva mai mic, iar aceştia beneficiază de reduceri substanţiale.

O cameră la un hotel în sud este mai ieftină cu până la 30%.

Cu toate acestea, gradul de ocupare nu depăşeşte 50-60%. În această perioadă, pe faleză preţurile sunt mult mai mici decât în vârf de sezon. Hamsia se vinde cu patru, cinci lei în loc de şapte lei, o îngheţată este doi, trei lei, faţă de cinci lei, iar unul dintre marile avantaje ale turiştilor este că au scăpat de aglomeraţia din trafic. RRA

De același autor

Related Articles