Briefing de presă la finalul şedinţei de guvern, susţinut de şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă:

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern, susținut de șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern, susținut de șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă#IonelDanca #sedintadeguvern

Publicată de Guvernul României pe Joi, 16 iulie 2020

UPDATE 18:30

La Senat se așteaptă în continuare raportul Comisiei juridice asupra proiectului de lege privind carantina și izolarea, urmând ca mai apoi documentul să fie supus votului decizional în plenul camerei superioare.

Senatorii juriști au reluat discuțiile în această dimineață pentru modificări de tehnică legislativă.

Dezbaterile au loc în prezența secretarului de stat Raed Arafat, iar în urmă cu o oră a venit și premierul Ludovic Orban. Şeful Guvernului speră ca toate punctele divergente să fie rezolvate astfel încât legea să fie aprobată în această seară de senatori.


Ludovic Orban: „Le-am transmis mesajul pe care am vrut să îl transmiți și anume că este foarte important ca această lege să fie adoptată. Sigur că legea a fost modificată față de proiectul de pe care l-am depus, sigur că sunt puncte de vedere care nu coincid în totalitate. Forma din acest moment este totuși o formă care ne permite să acționăm deficient împotriva răspândirii virusului și pentru a apăra sănătatea și viața cetățenilor români”.

……………………………………………………………………………………………………………

Premierul Ludovic Orban a ajuns astăzi la Senat şi participă la şedinţa informală a Comisiei juridice care definitivează proiectul de lege privind carantina şi izolarea. Orban ar urma să susţină în plenul Senatului acest proiect de lege.

Guvernul României