Zeci de centrale termice de apartament au fost distruse după ce un TIR înmatriculat în Neamț, condus de un șofer de 28 de ani, s-a răsturnat, în noaptea de joi spre vineri (3-4 mai), pe șoseaua de centură a Buzăului.

Un tir încărcat cu centrale termice de apartament s-a răsturnat, în jurul orei 02.00, pe Şoseaua de Centură pe sensul dinspre Fabrica de Bere spre Pasarela Nehoiu, orașul Buzau.

Șoferul a ignorat baliza de semnalizare de pe mijlocul drumului şi a lovit cu roata din stânga peretele de beton care desparte cele două sensuri de mers. TIR-ul s-a răsturnat, șoferul a reușit să iasă din mașină și a chemat rapid pompierii și poliția.

Tânărul a declarat că nu a văzut parapetul din beton la timp, s-a speriat, a tras de volan dreapta dar nu a mai putut evita impactul iar autotrenul a intrat în balans apoi s-a răsturnat.

La fața locului, a ajuns un echipaj de pompieri care a izolat zona și a luat toate măsurile necesare evitării autoaprinderii TIR-ului.

Toată marfa a fost distrusă în urma accidentului, însă șoferul a declarat că există asigurare atât pentru centralele termice cât și pentru TIR-ul avariat în eveniment.