Alegerile din PNL continuă în capitală cu scrutinul pentru celelalte funcții de conducere din partid, după ce ieri Florin Cîțu a fost ales președinte al formațiunii.

Cei aproximativ 2.000 de liberali vor alege prin vot secret componența Biroului executiv, structură de conducere la nivel național.

Şedința a fost deschisă de președintele PNL Florin Cîțu, care a transmis un mesaj de unitate a partidului și a subliniat din nou responsabilitatea pe care o are în a duce mai departe proiectele formațiuni în interesul românilor, și nu în interes personal.

Florin Cîțu și-a prezentat echipa pentru funcțiile din Biroul executiv, secretarul general, 4 prim vicepreședinți și 17 vicepreședinți, pe domenii de activitate și regiuni. Pot candida pentru aceste funcții și membrii PNL care l-au susținut pe fostul președinte Ludovic Orban.

Înainte de începerea ședinței, Florin Cîțu a făcut precizări legate de actuala criză politică, pe care – spune el – va încerca să o rezolve prin negocieri cu formațiunile politice.

Florin Cîțu: Prin negocieri cu toți aceia care vor să susțină guvernul, din toate partidele. Vom discuta cu toți cei care în Parlamentul României vor să susțină un guvern și nu vor o criză politică în România. Pe de o parte avem USR care negociază cu PSD și AUR și atunci nu ai ce să faci, /…/ negociem cu nimeni. În acest moment avem așa: o alianță PSD-AUR-USR în Parlamentul României care vrea să dea jos guvernul. După ce ei se clarifică și se definesc și văd ce vor să facă, putem să discutăm și noi.