[VIDEO] ANPC a verificat peste 90 de staţii de distribuţie şi a dat amenzi de 950.000 de lei. ANAF, amenzi de 140.000 de lei

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a prezentat, vineri, rezultatelor controalelor, în urma majorării de preţuri la carburanţi, de miercuri, care a provocat cozi la benzinării. Astfel, s-au dat amenzi de 950.000 de lei şi o companie a fost amendată cu 100.000 de lei, amenda maximă care poate fi dată de ANPC. ANAF a aplicat 6 amenzi contravenţionale, în sumă de 140.000 de lei.

Purtătorul de cuvânt a prezentat, vineri, rezultatele controalelor realizate de instituţiile statului, din dispoziţia premierului Nicolae Ciucă, în contextul creşterii preţurilor la carburanţi.

Astfel, ANPC, la nivel naţional, până astăzi a finalizat verificările la peste 90 de staţii de distribuţie, la care se adaugă şi sediul central al unei companii, care are în coordonare 215 staţii, în total, iar nivelul amenzilor contravenţionale aplicate până acum se ridică la 950.000 de lei.

Pe lângâ aceste amenzi contravenţionale, au fost date şi 10 avertismente, trei măsuri complementare de oprire a prestării de servicii, două propuneri de încetare a practicilor comerciale incorecte şi 4 decizii de încetare a practicilor comericiale incorecte, la care se adaugă ordinul preşedintelui ANPC, de încetare a practicilor comerciale incorecte, adresată unei companii care a fost şi amendată în acest sens, cu cea mai mare amendă pe care ANPC o poate da, de 100.000 de lei.

Decizia de de încetare a practicilor comerciale incorecte implică revenirea la condiţiile comerciale oferite de operatorul economic consumatorilor, înainte de momentul modificării preţurilor, ANPC considerând că nu există temei pentru majorarea de preţ operată de unii comercianţi, în ultimele zile.

ANAF a aplicat 6 amenzi contravenţionale, în sumă de 140.000 de lei, la care se adaugă măsura confiscării, pentru suma de 1250 de lei şi suspendarea pentru 30 de zile, în cazul unui punct de lucru. 

Este vorba de un punct de lucru din Satu Mare, unde au fost aplicate amenzi de 100.000 de lei şi a fost luată măsura suspendării activităţii, pentru o perioadă de o lună. Într-un alt punct de lucru, de această dată din Sibiu, s-a aplicat de asemenea o amendă contravenţională de 2.000 de lei şi a fost confirscată o sumă de bani. La un alt punct de lucru din localitatea Dumbrăviţa, din judeţul Timiş, a fost aplicată o amendă de 19.000 de lei, acelaşi lucru s-a întâmplat în Botoşani”, a mai spus Cărbunaru. 

De același autor

Related Articles