arenaÎntr-o atmosferă incendiară, pe Arena Naţională din Capitală, în prezenţa a 7000 de membri şi simpatizanţi, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a fost lansat oficial în bătălia electorală pentru Palatul Cotroceni.

17.50 – Ceremonia de lansare a candidaturii lui Victor Ponta la Preşedinţie a luat sfârşit. Victor Ponta părăseşte Arena Naţională strângând mâinile membrilor şi simpatizanţilor, în aplauzele celor prezenţi.

17.40 – După discursul lui Victor Ponta, au fost lansate o multitudine de baloane colorate şi confetti, pe acordurile unei piese de muzică pop, în aplauzele şi uralele celor aproximativ 7000 de participanţi la evenimentul de lansare a lui Victor Ponta în cursa pentru Palatul Cotroceni.

17.20 – Victor Ponta, preşedintele PSD îşi începe discursul:

„Vedeţi că iese soarele şi pe strada noastră şi în ţară noastră, mai avem foarte puţin , mai avem 55 de zile şi încă o bătălie de câştigat şi vă chem pe toţi să pornim pe drumul schimbării, pe drumul spre Marea Unire a tuturor românilor. Putem fi împreună şi nu separat, putem avea încredere şi să facem o schimbare a noastră şi a ţării noastre. Vreau să avem încredere unul în altul, vreau să avem încredere că suntem români şi că suntem mândri de asta. Sunt Victor Viorel Ponta, vreau să fiu preşedintele românilor, al acelor români care sunt împreună, care au încredere, care sunt mândri şi care au speranţa ca vor schimba ţara în bine. Îmi este teamă de un singur lucru: să nu vă dezamăgesc pe dvs., să nu vă înşel încrederea. Mă simt pregătiţ  am curajul şi încrederea că împreună cu dvs. pot fi preşedintele românilor. Vreau să fiu preşedintele românilor care vor sărbători 100 de ani de la Marea Unire. Vreau să fiu preşedintele fiecărui român şi vreau să reuşim împreună Marea Unire. Am învăţat de la Traian Băsescu ce să nu fac dacă ajung preşedintele Româmniei. Am învăţat cum să nu fac de râs o ţară întreagă şi cum să nu dispreţuiesc pe cei care m-au trimis acolo. Vreau să ne schimbăm cu toţii, nu doar preşedintele ţării, vreau să facem împreună acea schimbare şi acea Mare Unire. Vă cer să fiţi alături de mine în această mare schimbare a României. Simt că România are nevoie de pace, de construcţie, de unire, vă cer sprijinul pentru a face pace şi pentru a face Marea Unire de care România are nevoie. Vă chem să sărbătorim în 2018 Marea Unire a românilor”.
Discursul lui Victor Ponta s-a încheiat în aplauzele celor aproximativ 7000 de membri şi simpatizanţi PSD, PC şi UNPR prezenţi pe Arena Naţională,  pe acordurile piesei lui Tudor Gheorghe „Acolo este ţara mea”.

17.16 – A fost prezentat un film proiectat pe un ecran giganţ care face referire la erorile pe care le-a făcut preşedintele Traian Băsescu.

17.05 – Sorin Oprescu, primarul Capitalei:

„Este ziua unui nou început spre un nou drum corect, sănătos, concret şi adevăraţ spre o Românie normală. Este firesc să îl susţin pe Victor Ponta. Avem o societatea dezbinată, otrăvită, plină de ură. Avem nevoie de altceva. Avem nevoie de un suflu nou, de decizii concrete, de relansare, de reconciliere şi renaştere naţională. Dragă Victor, să termini mandatul respectat că ţi-ai respectat cuvântul dat şi ai meritat votul românilor. Să termini mandatul cu un popor unit, optimist. România are nevoie de un altfel de preşedinte, care să-şi iubească ţara şi poporul”.

16.55 – Pe ecranele de pe scenă au fost transmise mesaje de la susţinători, membri PSD, miniştri, europarlamentari.

16.45 – Au fost prezentate mesaje din partea unor oficiali europeni şi premieri din Europa: Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, vicecancelarul Germaniei, premierul Cehiei, premierul Serbiei.

16.35 – Liviu Dragnea, coordonatorul campaniei electorale, preşedinte executiv al PSD:

„Suntem mulţi pentru că suntem buni, suntem buni pentru că suntem uniţi. Cel mai mare partid din Romania, cel mai puternic, este îndrăgostit de ţara lui. Sper ca în noaptea de 16 noiembrie, să putem spune Victor Ponta – preşedinte. De data aceasta vom juca la noi acasă, nu mai jucăm în deplasare, cum am jucat la referendum, vom juca la noi, unde Victor Ponta va câştiga la vot şi nu la masa verde. E timpul să ieşim din epoca dezbinării, e timpul să dăm ţării un altfel de preşedinte, pentru că România are nevoie de unire şi de bunăstare. Un preşedinte care să ştie să unească o naţiune. Ţineţi minte trei cuvinte Victor Ponta preşedinte”.

16.29  -Victor Ponta a ajuns pe scena amenajată pe Arena Naţională şi strânge mâna membrilor din conducerea PSD.

16.24 – Victor Ponta a intrat pe Arena Naţională, alături de soţia sa şi merge spre scenă, strângând mâna participanţilor.

Sursa: politica romaneasca.ro