Vești cutremurătoare din Franța! Cristian Coman, dat dispărut în urma atentatului terorist, a fost găsit decedat!

Vești cutremurătoare din Franța! Capul familiei Coman, Cristian, a fost găsit decedat, la cinci zile de la teribilul atentat terorist din Nisa. El a fost căutat cu disperare de familie, după ce soția și copilul său, dispăruți și ei în noaptea fatidică, au fost identificați zilele trecute la două spitale din Nisa. Cei doi au fost răniți grav, dar starea lor este stabilă.

La fel ca în cazul minorului Denis Coman și a mamei sale, Adriana Coman, identificarea lui Cristian Coman a fost posibilă datorită rețelei de socializare Facebook și a mobilizării oamenilor cu suflet mare care au făcut tot ce s-a putut pentru a-l găsi pe bărbat.

Lucian Mîndruță este cel care a dat vestea tragică în mediul online.

    „Facebook si comunitatea au gasit familia de romani ranita grav in atentatul de la Nisa. Din pacate, tot de acolo mi-a ajuns, pe mesaj privat, vestea cea mai trista: tatal a murit. Raman mama si baiatul, ambii raniti. Mai departe completati voi cu ce va lasa sufletul…”, a transmis jurnalistul în mediul online.

Reprezentanții MAE au confirmat marți vestea teribilă și au transmis sincere condoleanțe familiei îndoliate.

    „Ministerul Afacerilor Externe anunță cu profund regret decesul unui cetățean român în urma atacului de la Nisa, membru al familiei dată dispărută anterior. Autoritățile franceze au confirmat decesul.

    Procedura de identificare a corpului neînsuflețit al victimei de cetățenie română, efectuată de către autoritățile franceze, s-a finalizat în urmă cu puțin timp, cu sprijinul autorităților române.

    Reamintim că minorul și mama sa au fost identificați printre răniți, aflându-se internați în două spitale din Nisa. Starea lor de sănătate evoluează pozitiv.

    În prezent, reprezentantul Consulatului General al României la Marsilia, precum și consulul onorific la Nisa, se află alături de familia cetățeanului român decedat, acordând în continuare sprijinul necesar.

    De asemenea, reprezentanții ambasadei României la Paris și ai Consulatului General al României la Marsilia mențin legătura permanentă cu Celula de Criză instituită de autoritățile franceze.

    Ministerul Afacerilor Externe adresează sincere condoleanțe familiei îndoliate și va acorda întreaga asistență necesară în continuare”, se arată în comunicatul MAE remis redacției Vocea Transilvaniei

LINIE VERDE PENTRU RUDELE VICTIMELOR

MAE a pus la dispoziția cetățenilor români contactele telefonice ale Consulatului General la Marsilia +33 491221741, Ambasadei României la Paris +33 (0)147052966; +33 (0)147052755; +33 (0)145503997; +33 (0)147051040, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, autoritățile franceze au activat o linie verde pentru rudele victimelor, apelabilă la numărul: +33 493722222.

Fotografia celor trei, cea mai distribuită fotografie de pe pagina SOS NICE

Vă amintim faptul că pagina de Facebook SOS NICE a publicat sâmbătă dimineața, în jurul orei 1.15, ora României, prima fotografie cu familia Coman, dată dispărută la ora respectivă. Până la ora transmiterii acestei știri fotografia a adunat peste 1.500 de distribuiri, fiind una dintre cele mai promovate de internauți de pe pagina respectivă.

Sursa: voceatransilvaniei.ro