Vasilescu: Militarii vor avea o creştere a salariilor cu 15% de la 1 iulie; punctul de pensie va fi majorat la 1.000 de lei

Militarii şi personalul contractual din Ministerul Apărării Naţionale vor avea o creştere a salariilor cu 15% de la 1 iulie, iar punctul de pensie va fi majorat la 1.000 de lei, a anunţaţ duminică, la România TV, ministrul interimar al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

„De la 1 iulie ar trebuie să intre în vigoare legea salarizării personalului bugetar. Aşteptăm să vedem ce va decide preşedintele, pentru că legea este la el, dar eu consider că va intra în vigoare de la 1 iulie. Aş vrea să fac precizarea că noi am început deja pe diverse Ordonanţe de Urgenţă să mărim salariile bugetarilor chiar de la începutul acestui an şi mă refer aici la Sănătate, la Educaţie, la Administraţie, la Cultura, la Apărare. Militarii şi personalul contractual din MApN vor avea o creştere cu 15% de la 1 iulie pentru ca Ordonanţa a fost deja adoptată”, a spus Vasilescu.

Aceasta a precizat că tot de la 1 iulie va avea loc majorarea punctului de pensie la 1.000 de lei şi pensionarii vor lua pensiile mărite după data de 1 iulie.

„De la 1 iulie trebuie să se primească deja bani pentru majorarea punctului de pensie la 1.000 de lei. Vreau să le spun tuturor pensionarilor să nu îşi facă nicio grijă pentru că această Ordonanţă este adoptată înainte de luna martie, adică înainte de adoptarea bugetului României şi banii sunt prevăzuţi în buget. OUG este adoptată şi nu se mai poate întâmpla nimic”, a mai spus ministrul interimar al Muncii.

Întrebată dacă noul Guvern va face schimbări la Legea pensiilor, Olguţa Vasilescu a răspuns: „Staţi să fie investit noul Guvern”.

” Va trebui să avem un nou program de guvernare aprobat de Parlamentul României pentru că este vorba de un alt Guvern, dar fără îndoială că vor fi respectate punctele cheie cu care noi am candidat în campania electorală”, a spus ministrul interimar al Muncii.

În ceea ce priveşte promulgarea Legii salarizării bugetarilor de către preşedintele României, Vasilescu a menţionat că nu vede niciun motiv constituţional ca legea să fie retrimisă Parlamentului, dar Parlamentul este pregătit pentru aprobarea legii, iar aceste lucru se poate face şi într-o sesiune extraordinară, având în vedere că urmează vacanţa parlamentară.

„Preşedintele nu poate să pună nicio o piedică pentru că, dacă nu doreşte să promulge această lege, va trebui să o trimită înapoi la Parlamentului şi suntem pregătiţi ca să reluăm rapid această lege şi să o treacă rapid de această dată, pentru că până acum am ţinut-o în dezbateri îndelungate în cadrul comisiilor pentru că am acceptat foarte multe amendamente. Nu văd niciun motiv constituţional ca legea să fie retrimisă Parlamentului. Poate să fie o sesiune extraordinară pentru aprobarea acestei legi, dar şi pentru alte obiective. Noi suntem pregătiţi”, a explicat Olguţa Vasilescu.

AGERPRES