Vasile Dîncu a demisionat din funcţia de ministru al Apărării Naţionale

UPDATE – Premierul a luat act de demisia lui Vasile Dîncu din functia de ministru al Apararii Nationale.

Prim-ministrul Nicolae Ciuca a luat act de demisia lui Vasile Dîncu din functia de ministru al Apararii, a informat purtatorul de cuvânt al Guvernului, Dan Carbunaru. Acesta a adaugat ca Executivul va reveni cu detalii privind asigurarea interimatului la conducerea MApN.

………..

Vasile Dîncu şi-a anunţat în această dimineaţă, demisia din funcţie. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, acesta a scris:

”În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale.

Redau, mai jos, textul integral:

Domnului Prim Ministru al Guvernului României

Nicolae – Ionel Ciucă

DEMISIE

Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.

Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.

Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României.”

De același autor

Related Articles