Coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare Anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, atrage, însă, atenţia că este foarte probabil ca de la mijlocul lunii viitoare numărul de cazuri noi să crească în România, ca urmare a variantei Delta, mult mai contagioasă.

Valeriu Gheorghiţă: Sfârşit de august – început de septembrie va reprezenta momentul în care în România vom înregistra o creştere a numărului de cazuri. La acest moment, nici rata de acoperire vaccinală şi nici rata de trecere prin boală nu ne oferă un nivel suficient de mare de protecţie faţă de iminenţa răspândirii infecţiei cu varianta virală, de îngrijoare, Delta.

Din aceste motive, Valeriu Gheorghiţă a cerut, din nou, cetăţenilor să se spele pe mâini cât mai des, să poarte măştile de protecţie şi să se vaccineze. La rândul său, secretartul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a anunţat că, până acum, au fost generate electronic 704.064 de certificate europene COVID, cea mai mare parte dintre ele au fost cerute de persoanele care s-au vaccinat – a precizat Andrei Baciu.

96% sunt certificate care atestă vaccinarea. Sub 4% sunt certificate COVID care atestă recuperarea sau un test negativ. Aş profita de ocazie să reamintesc platforma de pe care putem descărca aceste certificate: www.certificat-covid.gov.ro.”