Uzina Ford de la Craiova îşi reia producția

Uzina Ford de la Craiova îşi reia, de luni, producția, gradual. Pentru început se va lucra într-un singur schimb, atât în secția de producție vehicule, cât și în cea de motoare.

Are mai multe informații corespondentul RRA, Florin Firur: “Purtătorul de cuvânt al companiei, Ana Maria Timiș, a estimat că de luni, 4 mai, aproximativ 3.000, din cele peste 6.000 de persoane care lucrează în fabrică se vor întoarce la lucru.

Se va relua producția etapizat, într-un singur schimb, atât în fabrica de asamblare vehicule, cât și în cea de motoare, angajații urmând să fie anunțati de către șeful de echipă dacă este cazul să vină la muncă.

Ana Maria Timiș: “Cei care nu vor fi chemaţi la muncă vor rămâne în continuare în șomaj tehnic, pentru joburile care permit lucrul de acasă, să se acopere în regim de telemuncă.”

În vederea protejării și a menținerii sănătății și a siguranței angajaților, Ford România a pregătit un pachet cuprinzător de măsuri. Între acestea, instalarea dispozitivelor de scanare a temperaturii, la fiecare poartă de acces.

Ana Maria Timiș: “Orice persoană care trebuie să intre într-o unitate de producție Ford va trebui să poarte o mască de față. Pentru anumite posturi din zona de producție vor fi puse la dispoziție de către companie și acele viziere. De altfel, Ford Craiova își produce singură aceste viziere.”

Zilnic, accesul personalului în Uzina Ford Craiova este condiționată de completarea unui formular de autoevaluare a sănătății. Angajații sunt rugați, de asemenea, să păstreze o distanță de cel puțin doi metri față de cei din jur și să evite formarea unor grupuri mai mari de trei persoane.”

Foto: Ford Romania

De același autor

Related Articles