Copiii vor avea mai puţine teme obligatorii pentru acasă. Ministrul educaţiei, Mircea Dumitru, a  semnat ordinul în acest sens.

Potrivit documentului intrat în vigoare luna trecută, elevii de la clasele pregătitoare se vor rezuma la orele de curs, în timp ce la învăţământul primar timpul maximum alocat temelor obligatorii de acasă va fi de o oră.

Cei din gimnaziu vor fi nevoiţi să mai adauge o oră. Pentru perioada vacanţelor, decizia revine, însă, profesorilor, întrucât actul normativ prevede că „de regulă, nu se vor da elevilor din clasele I-VIII teme”.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Educaţiei, Monica Anisie, face apel la profesori să respecte reglementările. Monica Anisie:

Eu, ca profesor, de fiecare dată când îmi raţionalizez timpul, mă gândesc că nu trebuie ca elevul meu să lucreze mai mult de 15 minute pentru tema respectivă.

Pentru că îl plictisesc, nu îl mai atrag pentru a veni la şcoală cu drag şi, de cele mai multe ori, de ce nu recunoaştem adevărul: aceste teme pentru acasă, de cele mai multe ori, sunt copiate unul de la altul, în clasă. Sau sunt rezolvate de către părinţi acasă. Ăsta este adevărul.

Ministrul educaţiei, Mircea Dumitru, a citat, cu această ocazie, ultimele studii de specialitate, potrivit cărora elevii supraîncărcaţi cu teme obligatorii au rezultate mai slabe decât ceilalţi şi se îndepărtează de şcoală, scrie www.romania-actualitati.ro.