[Update] Președintele Klaus Iohannis – consultări cu partidele și formațiunile politice parlamentare

Preşedintele Klaus Iohannis are, luni, la Palatul Cotroceni, consultări cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice din Parlament în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

UPDATE ORA 16.35 Consultări la Cotroceni/ Preşedintele Iohannis discută cu delegaţia UDMR

Preşedintele Klaus Iohannis discută, luni, la Palatul Cotroceni cu delegaţia UDMR, în cadrul consultărilor privind desemnarea unui candidat pentru funcţia de prim-ministru.

Din delegaţia UDMR fac parte: preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor, ministrul interimar al Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, liderul senatorilor UDMR, Turos Lorand, şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad-Andras.

UPDATE ORA 16.03 Consultări la Cotroceni/ Preşedintele Iohannis discută cu delegaţia AUR

Preşedintele Klaus Iohannis discută, luni, la Palatul Cotroceni, cu delegaţia Alianţei pentru Unirea Românilor, în cadrul consultărilor cu partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

Din delegaţia AUR fac parte copreşedinţii formaţiunii George Simion şi Claudiu Târziu, precum şi Marius Lulea, Dan Tănasă şi Dumitrina Mitrea.

Copreşedintele AUR George Simon a declarat, luni, că formaţiunea sa merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu un protocol pentru alegeri anticipate şi îşi doreşte un premier independent, respingând “orice încercare de a-l menţine pe Florin Cîţu la Palatul Victoria”.

UPDATE ORA 15.25 Consultări la Cotroceni/Cioloş: Am transmis că avem o propunere foarte serioasă de premier; preşedintele a spus că va analiza foarte serios.

USR i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea “foarte serioasă” de premier şi un program de măsuri, iar şeful statului a spus că va analiza “foarte serios” această propunere, a declarat, luni, preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dacian Cioloş.
 

UPDATE ORA 15.15 Consultări la Cotroceni/Ciolacu: Dacă o majoritate hotărăşte, se va merge la anticipate, indiferent ce îşi doreşte preşedintele României

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că, în cazul în care o majoritate parlamentară va decide că se merge la alegeri anticipate se va merge la alegeri anticipate, indiferent dacă îşi doreşte sau nu preşedintele României, explicând că acea majoritate “va trânti guverne unul după altul”. Întrebat în legătură cu afirmaţia premierului interimar Florin Cîţu conform căreia liberalii nu discută cu USR pentru că a votat moţiunea şi dacă, în aceste condiţii, PSD este dispus să negocieze cu PNL pentru un guvern minoritar sau pentru intrarea la guvernare într-o formulă PSD – PNL, Ciolacu a precizat: “Aceste probleme sunt ale PNL şi ale USR, şi nu ale PSD”.

UPDATE ORA 14.28 Consultări la Cotroceni/Ciolacu: Am transmis preşedintelui că fără o majoritate consistentă în Parlament nu se poate vorbi de un guvern minoritar

Partidul Social Democrat a transmis preşedintelui Klaus Iohannis, luni, la consultările de la Cotroceni, că fără o majoritate consistentă în Parlament “nu se poate vorbi de un guvern minoritar”, a afirmat liderul partidului, Marcel Ciolacu.

UPDATE ORA 13.23 Consultări la Cotroceni/ Cîţu: Când vom avea majoritatea, vom avansa şi propunerea de premier

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, luni, că liberalii nu au avansat la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis o propunere de premier.

De același autor

Related Articles