elicopter

Unul dintre cei doi militari, care au supravieţuit accidentului aviatic de vineri din judeţul Sibiu, va fi operat, astăzi, la Spitalul de Arşi din Capitală.

El are arsuri mai grave – a spus directorul unităţii medicale, Cristian Niţescu.

Cel de-al doilea pacient va fi supus, cel mai probabil, în zilele următoare unei intervenţii chirugicale, în care se vor pune grefe de piele, în special la mâini.

Cei doi militari au suferit arsuri pe aproximativ 40% din suprafaţa corpului şi multiple fracturi, în urma prăbuşirii unui elicopter IAR 330 Puma în judeţul Sibiu.

Memoria celor opt militari care şi-au pierdut viaţa în acest accident a fost onorată duminică, la Academia Forţelor Terestre din Sibiu.

Alături de familiile victimelor s-au aflat şi preşedintele ales Klaus Iohannis, ministrul apărării naţionale Mircea Duşa, şi reprezentanţi din conducerea Armatei.

Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoţi de diferite confesiuni pe platoul unităţii militare, unde au fost depuse pe catafalce cele opt sicrie cu trupurile neînsufleţite ale militarilor, decedaţi în accidentul aviatic, după care Garda le-a prezentat onorul.

La încheierea ceremonialului militar religios, sicriele au fost depuse în camioane militare, sub forma unui cortegiu funerar şi au plecat spre localităţile natale ale celor decedaţi.

Cinci dintre sicrie au fost transportate într-o aeronavă militară cu destinaţia baza de la Câmpia Turzii, iar celelalte trei trupuri neînsufleţite sunt transportate în camioane militare spre localităţi din judeţele Argeş, Alba şi Olt, unde militarii vor fi înmormântaţi.

Sursa: RRA