Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România solicită eurodeputaţilor români să respingă dosarele Pachetului Mobilitate 1

102

Condiţiile de lucru ale şoferilor de camioane din Europa revin în actualitate în plenul Parlamentului European.

Săptămâna trecută, votul în privinţa perioadelor de odihnă şi detaşarea şoferilor a fost blocat de eurodeputaţii est-europeni, care au depus un număr foarte mare de amendamente. Comisia pentru transport va discuta amendamentele, iar votul a fost programat astăzi.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România solicită tuturor eurodeputaţilor români să respingă dosarele Pachetului Mobilitate 1, pentru a menţine firmele româneşti de transport pe piaţa europeană. Uniunea avertizează că măsurile din acest pachet vor duce la reducerea semnificativă a activităţii transportatorilor români, cu consecinţe dezastruoase asupra economiei româneşti.

Potrivit sindicaliştilor, noile reguli vor determina transferul companiilor şi personalului din ţările din est în cele din vestul Europei, din cauza costurilor de operare crescute în mod artificial pentru companiile de transport.