Vecinii noştri bulgari consideră că, dacă România face un pas în spate în lupta anticorupţie, nu ar fi un semn bun pentru Bulgaria şi în aceste condiţii anunţă că vor protesta în semn de solidaritate cu manifestanţii români care susţin abrogarea ordonanţei Iordache.

Pe Facebook este organizat un protest pentru astăzi la ora 17:00, in Sofia, la Ambasada României.

„Haideti sa sprijinim romanii din Sofia care organizeaza o demonstratie in semn de solidaritate fata de tulburarile civile din tara lor”, se anunta pe Facebook.

Organizatorul precizeaza ca au mai sprijinit si zilele trecute romanii care au protestat pasnic.

Românii care au aflat de protestul organizat duminica au multumit pe Facebook bulgarilor. „Uniti de Dunare. Multumim, Bulgaria!”, a scris o tanara. „Este uimitor. Multumim, Bulgaria”, a adaugat altcineva. „Multumim, Bulgaria. Multumim, bulgari. Este lupta noastra pentru ambele tari”, a comentat altcineva.

In Bucuresti, duminica este anuntat „cel mai mare protest” la care, inca de la ora 14.00, sunt asteptati in Piata Victoriei din Capitala oameni din toata tara.

Manifestantii vor fi in piata in timp ce la Palatul Victoria este programata sa se desfasoare sedinta de Guvern in care se va decide abrogarea actului normativ