Unităţile de învăţământ din ţară vor începe semestrul al doilea cu prezenţă fizică

Toate unităţile de învăţământ din ţară vor începe luni semestrul al doilea cu prezenţa fizică. Autorităţile au decis să schimbe regulile de funcţionare a şcolilor, astfel că de acum nu se mai ţine cont de rata de incidenţă a cazurilor de COVID din localitate şi nici de proporţia personalului vaccinat.

Un ordin comun al Ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei prevedere trecerea în online a grădiniţelor, şcolilor şi liceelor dintr-un judeţ în funcţie de gradul de ocupare a paturilor din spitalele care tratează bolnavii de COVID.
În acest moment niciun judeţ nu este aproape de pragul de la care se trece în online. O altă modificare vizează suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică într-o clasă sau grupă în cazul confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Anunţul a fost făcut vineri de ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu într-o conferinţă de presă.

Pragul este de 75%, un prag care nu este atins în niciunul dintre judeţele României în prezent. Deci, luni toate şcolile şi toate grădiniţele din România din această perspectivă vor putea să funcţioneze cu prezenţa fizică. Cea de-a doua schimbare este a suspendării activităţii cu prezenţă fizică în fiecare clasă din şcoală sau în fiecare grupă din grădiniţă atunci când sunt trei cazuri de infectare în şapte zile consecutiv. Se păstrează regula intrării în online a întregii şcoli atunci când cel puţin jumătate din numărul de clase au activitatea fizică suspendată.

Ziua de referinţă pentru săptămâna următoare va fi cea de joi, iar Direcţiile de Sănătate Publică Judeţene se vor ocupa de publicarea periodică a situaţiei internărilor din spitalele destinate bolnavilor COVID.

De același autor

Related Articles