Un tânăr cu handicap sever a murit ars de viu

incendiu

Un tânăr cu handicap sever în vârstă de 20 de ani, cântărind doar 14 kilograme, din localitatea băcăuană Bîlca, lăsat nesupravegheat în casă de către tatăl său, care primea indemnizaţie de însoţitor permanent de la primărie, a murit ars de viu după ce hainele i-au luat foc de la sobă.

Potrivit cercetărilor desfăşurate de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, tânărul a fost găsit mort, cu arsuri pe aproximativ 70 la sută din suprafaţa corpului, fără însă să se declanşeze şi un incendiu.

Tânărul a fost lăsat nesupravegheat în casă de către tatăl său, care a plecat să strângă recipiente din plastic de pe malul râului Bistriţa pentru a le vinde ulterior.

Rămas singur, acesta s-a dus la sobă şi a băgat mâna înăuntru, moment în care puloverul sintetic cu care era îmbrăcat a luat foc, ceea ce i-a fost fatal.

Anchetatorii susţin că tânărul de 20 de ani trebuia supravegheat tot timpul, în condiţiile în care părinţii primeau indemnizaţie de însoţitor permanent de la primărie pentru fiul lor, în sumă de aproape 1.000 de lei, de altfel singura sursă de venit sigură pentru familie.

Sursa: radioiasi.ro

Cele mai citite

Related Articles