bonuri fiscale

Mâine va avea loc a doua extragere a Loteriei bonurilor fiscale, cu un fond de premiere de un milion de lei. Premiul va fi împărţit de cel mult o sută de câştigători şi va fi de cel puţin 10 mii lei. La extragere vor participa bonurile fiscale emise în perioada 29 martie – 31 mai. Loteria Română va scoate din urne bilele care vor desemna luna, ziua şi valoarea bonurilor câştigătoare. Cererile de revendicare se pot depune la orice administraţie fiscală, în termen de 30 de zile. Ultima loterie a bonurilor fiscale a avut loc pe 13 aprilie. Au fost peste 18 mii de câştigători, care au primit aproximativ 50 de lei.

Extragerea este publică şi va putea fi transmisă, în direct de către toate televiziunile interesate, prin preluarea semnalului audio-video de la studioul Loteriei Romăne, arată Ministerul Finanţelor, într-un comunicat. Rezultatele extragerii vor fi postate pe site-ul Ministerului Finanþelor Publice, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi al Loteriei.

Un bon fiscal este considerat câştigător doar dacă îndeplineşte cumulativ condiţiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul şi seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data şi ora emiterii precum şi numărul de ordine). Fiecare unitate teritorială ANAF, la care se depun bonurile fiscale câştigătoare în prima etapă de selecţie, va elibera o copie a acestora cu menţiunea „conform cu originalul”, pe care se inscrie un număr unic de înregistrare. Pentru asigurarea transparentei, lista cu numerele unice de înregistrare al bonurilor care au fãcut obiectul cererilor de revendicare, va fi publicatã pe site-urile MFP şi ANAF.

Daiana Roşca