Un microbuz în care se aflau şapte copii a intrat într-un TIR pe DN 13

Un accident de circulație  a avut loc, vineri 18 mai, pe DN 13, după ce șoferul unui microbuz nu a păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de un TIR care se afla în fața sa. În urma impactului un copil de şase ani a ajuns la spital.

Accidentul s-a produs pe DN13 în Pădurea Bogăţii. Copiii erau membrii au unul club de fotbal  şi mergeau la o competiţie la Cluj. În urma impactului doi acopii au acuzat dureri de cap, dar numai un băiat de şase ani a fost transportat la spital. În microbus se mai afla şi antrenoarea lor. Atât femeia câtşi şoferul au scăpat nevătămaţi.

„Un bărbat de 38 ani, din judeţul Braşov care a condus un vehicul de 8+1 locuri pe DN 13, spre Mureş nu ar fi păstrat o distanţă corespunzătoare în mers faţă de tirul care circula în faţa şi a intrat în coliziune cu acesta. Pasageri în vehicul erau o femeie şi 7 copii cu vârste cuprinse între 6 şi 7 ani, care se deplasau către o competiţie sportivă. În urma impactului un copil de 6 ani a avut nevoie de îngrijiri medicale şi a fost transportat la spital. Conducătorii auto nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. S-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporal din culpă“, a declarat Gabriela Dinu, purtător de cuvânt la Poliţia Braşov.

Preşedintele CS Colţea 1920 Braşov, Ciprian Jurubescu, a declarat că microbuzul se deplasa la Cluj, la un turneu de fotbal.

“Copiii, cu vârste de 7 – 8 ani erau însoţiţi de antrenor. Mergeau la un turneu de fotbal din Cluj. Am înţeles că cineva i-a tăiat calea si microbuzul a intrat într-un camion. Au sărit airbag-urile”, a spus Jurubescu.

Potrivit acestuia, la locul accidentului a fost trimis un alt microbuz care să preia copiii.

De același autor

Related Articles