Un avion cargo AN26, care făcea un transport de mărfuri și care ar fi trebuit să decoleze, vineri seara, de la Timișoara, a ajuns pe spațiul verde în timp ce se îndrepta spre pistă, după ce pilotul a ratat o curbă spre stânga. Traficul aerian nu a fost afectat de acest incident, deoarece s-a produs la o distanță destul de mare de pistă.
Potrivit reprezentanților Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, aeronava, un AN26, ar fi trebuit să plece în jurul orei 20:00. Pilotul și copilotul, cetățeni din Lituania, au făcut primele manevre pe platformă, până în apropiere de Aeroportul Militar, apoi echipajul ar fi trebuit să se îndrepte pe o bretea, către stânga, spre pista de decolare. Pilotul a ratat însă curba, iar aeronava a ieșit pe spațiul verde.
Timp de patru ore, echipaje din cadrul Aeroportului Timisoara au intervenit pentru a readuce avionul pe platformă. Pompierii au supravegheat întreaga operațiune pentru a se asigura că nu există niciun pericol, mai ales că aeronava tocmai ce fusese alimentată cu combustibil.
După cele patru ore de intervenție, aeronava a fost adusă în siguranță pe platforma și a fost verificată. Pilotul și copilotul au fost testați și audiați de către angajați ai aeroportului, sub coordonarea directorului operațional, Marian Chivu, iar din primele date a reieșit că incidentul s-a petrecut pentru că echipajul nu ar fi fost atent.
În jurul orei 2:00, dupa ce au fost încheiate toate procedurile de control asupra echipajului și aeronavei, avionul a plecat spre destinație.
Acesta este cel de-al doilea incident pe Aeroportul Timișoara în care este implicat un avion cargo, în mai puțin de un an. În luna octombrie 2016, în timpul manevrelor de parcare, echipajul din Belarus al unei aeronave, tot AN26, a provocat distrugeri, după ce a lovit cu una dintre aripi doi stâlpi de iluminat. (ziare.com)