Un bărbat a murit pe o bancă lângă spital, la doar cateva minute după ce fusese trimis acasă

Rudele unui bărbat de 62 de ani aduc acuzații de malpraxis la adresa unui medic de la spitalul „Sfântul Ștefan” din orașul gorjean Rovinari..

Un bărbat de 62 de ani a murit la scurt timp după ce a părăsit spitalul. Omul a venit la unitatea medicală în jurul prânzului pentru că îi era rău. A așteptat până spre seară, când, potrivit pacienţilor, medicul i-ar fi spus să plece acasă, pentru că nu are nici un pat liber a transmis TVR.

Bărbatul s-a prăbușit însă pe o bancă din fața spitalului. Medicul recunoaşte că nu a avut loc pentru om, însă spune că, la un moment dat, s-a eliberat un pat, dar nu ştia că pacientul părăsise spitalul. Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Soția unui pacient internat în spital susține că bărbatul a fost trimis acasă, deși nu se simțea bine. Bolnavul nu a avut putere să mai ajungă acasă așa că s-a așezat pe o bancă de lângă spital, după ce i se administrase a doua doză de penicilină. Acolo a și fost găsit în stare foarte gravă.

„Au spus că nu au paturi ca să îl interneze. Îi făcură injecția. Dânsul era pe stradă, se ținea cu mâna de bordură. Ce ai, ți-e rău? Zice, da, nu mai văd. Nu îl mai țineau picioarele. Țipam săriți, săriți” – soția unui pacient.

Pacienții povestesc că l-au rugat pe medic să traverseze strada pentru a-l ajuta pe om sau să trimită o ambulanță. Doctoriţa spune că a refuzat, pentru că nu poate părăsi spitalul.

„M -am dus la domișoara, a zis că ea nu trimite ambulanța, că trebuie sunat la 112. Am primit amenințare de la dânsa că dacă mai comentez la adresa dânsei mă dă afară din spital, îmi face externare”

„I-au zis bolnavii “domișoară doctor nu este frumos ce faceți. Hai, da-ți drumul din fața mea de aici”

„A fost lăsat să plece în situația în care i-a făcut acea injecție, a început să transpire și i s-a făcut rău. A spus că nu se simte bine, dacă poate să fie internat. Au zis că nu au paturi, și a plecat acasă. în condițiile în care i s-au făcut rău dupa injecție” – rudă a decedatului.

Medicul spune că, inițial, nu au fost paturi, dar între timp s-a găsit un loc. Mai mult, susține că nu a știut că bărbatul plecase din spital.

Medicul spune că așteaptă rezultatele autopsiei, pentru a vedea dacă victimei i s-a făcut rău din cauza tratamentului cu penicilină. Rudele bărbatului vor ca medicul să răspunda pentru neglijența sa. Polițiștii au început cercetările pentru ucidere din culpă.

De același autor

Related Articles