Ultimul SMS al medicului SMURD mort în Republica Moldova: „Mă rog să ajung cu bine. Vă iubesc!“. Copilul încă o aşteaptă să vină acasă

268

Mihaela Dumea (38 de ani), medic specialist în medicina de urgenţă care şi-a pierdut viaţa după ce elicopterul SMURD în care se afla s-a prăbuşit joi, 2 iunie, în Republica Moldova, a lăsat la Iaşi un băieţel de numai patru ani care o strigă zilnic pe „mami” şi un soţ care încă o aşteaptă să intre zâmbind pe uşă.

Ştefănuţ ştie o poveste despre mama sa. Ea este eroul care nu se mai poate opri din zbor pentru că are foarte multe misiuni de salvare. Ea este cea care veghează de sus să nu se întâmple nimic urât la Iaşi. De aceea, atunci când băieţelul vede un avion, îi spune tatălui său „uite, vine mami!”. Cornel, la rândul lui, ştie că soţia sa a fost o eroină. O mamă care şi-a adorat fiul, o soţie care şi-a iubit soţul, un doctor care se gândea la pacienţi chiar şi în timpul liber şi un profesor îndrăgit de studenţii săi. Mihaela a fost un profesionist. De aceea, a preferat să se pregătească mai întâi pentru examenul de primariat şi pentru cel de doctorat, pe care urma să le dea în perioada iulie-septembrie, şi apoi să-i facă un frăţior lui Ştefănuţ, să aibă cu cine să se joace. „Era atât de dăruită, încât parcă nu mai exista nimic în viaţă. Acasă, însă, era o mamă şi soţie care nu uita să se joace zilnic cu băiatul ei şi care avea timp mereu să povestească cum i-a fost ziua şi să se sfătuiască cu mine pentru a doua zi”, a povestit Cornel, amintindu-şi că pe 1 iunie, cu o zi înainte de accident, urmăreau amândoi ştirile. Se anunţa vreme urâtă, cod portocaliu de inundaţii. Atunci soţia lui l-a întrebat oare ce o să facă, dacă o să fie solicitare pentru elicopter. „I-am spus «stai liniştită, nu vei avea solicitare» pentru că de multe ori când era de gardă pe elicopter şi era vremea urâtă rămânea în UPU să lucreze acolo”, a continuat soţul.

A doua zi dimineaţă, cei doi soţi nu au apucat să vorbească. Doar cât Cornel a întrebat-o la telefon, pe la 07.30, cum este vremea, să ştie cum să se îmbrace. I-a spus că se pregăteşte să plouă şi că cerul nu arată prea prietenos. La 13.45, Mihaela pleca cu elicopterul SMURD către misiunea în care şi-a pierdut viaţa, dar gândul îi zbura tot la cei dragi.

omulet

„Încă sunt în Moldova. La a doua misiune primită. Vremea este îngrozitoare. Vă iubesc. Mă rog să ajung cu bine. Sunt plecată de la 10. Vă iubesc”, îi scria medicul soţului său.”

Avea să fie ultimul mesaj pe care Cornel l-a primit de la soţia sa. În jurul orei 14.20 elicopterul în care se afla se prăbuşea în apropierea localităţii Haragâş, din Republica Moldova, toţi cei patru membri ai echipajului murind.

O veste care a tulburat liniştea familiei

 

Cornel a aflat că soţia sa şi-a pierdut viaţa de la televizor. Atunci şi-a pierdut cumpătul. „Am răbufnit. Am ţipat. N-am mai văzut nimic. N-am mai auzit nimic. Parcă m-am întâlnit şi cu un poliţist pe scări care a spus acelaşi lucru. Apoi m-au sunat colegii ei de la SMURD să mă cheme la spital, eu deja eram acolo”, a spus, printre pauze, Cornel Dumea, care acum se pregăteşte să pună la mormântul eroului naţional Mihaela Dumea o pală. O dovadă că soţia sa şi-a dat viaţa zburând din pasiune pentru binele semenilor săi. Medicul urgentist a fost înmormântat în cimitirul „Buna-Vestire” din Iaşi. Familiei sale i s-a permis să ridice capacul sicriului, pentru că Mihaela era singura care nu avea traumatisme severe la nivelul feţei şi care putea fi văzută pentru ultima oară.Pentru un moment, Cornel a spus da. „Eram terminat, voiam să o văd, dar mi-am dat seama după, că dacă o văd, cred că aş fi luat-o acasă. Pur şi simplu o luam de acolo, să stea iar cu noi acasă”, a mai povestit Cornel, soţul care după înmormântare, o perioadă, a refuzat să mai iasă din casă. Nici el, nici Ştefănuţ, nu au mai mâncat o vreme.

scjc

Băieţelul chiar s-a îmbolnăvit şi a fost operat la scurt timp. El tot aşteaptă să vină mama lui de la serviciu. O strigă prin casă „mami, mami” şi caută pozele din care îi zâmbeşte mama. Îi este atât de dor de ea, încât, într-o zi, când se pregătea să iasă la plimbare cu tatăl său, l-a oprit şi i-a spus să nu se urce la volan că vine mami să conducă. „Altădată, am pus pe scaunul ei, din dreapta, o mapă şi Ştefănuţ din spate a zis că nu e bine, că trebuie să urce şi mami. Astea sunt cele mai grele momente, în care trebuie să-mi controlez durerea şi să zâmbesc în continuare pentru copilul nostru”, a mărturisit Cornel Dumea. Ieri, 4 august, soţul medicului a mers la Parchet Militar de pe lângă Tribunalul Militar din Iaşi să primească lucrurile urgentistului, care au fost recuperate de la locul accidentului. Telefonul şi verigheta de căsătorie.

Cine a fost medicul Mihaela Dumea

Medicul Mihaela Dumea s-a născut pe 8 noiembrie 1977, la Iaşi. În 2003 a absolvit Facultatea de Medicină Generală de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi. Din martie 2005 a lucrat în Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi. În 2008, a devenit medic specilialist în medicina de urgenţă. În acelaşi an, a fost încadrată preparator universitar la disciplina de Medicină de Urgenţă din cadrul UMF Iaşi. În tot acest timp nu a încetat să se pregătească continuu şi a participat la numeroasele congrese din România şi Italia. În iulie 2016, medicul urma să susţină examenul de primariat în specialitate, iar în septembrie voia să-şi susţină doctoratul.

Sursa: adevarul.ro