Trenul privat de marfă care a deraiat în staţia Roşiori Nord era încărcat cu vehicule Ford

Trenul privat de marfă implicaţ luni dimineaţa, într-un accident în gara Roşiorii Nord era încărcat cu vehicule Ford, au anunţat reprezentanţii companiei producătoarea de automobile din Craiova.

Confirmăm că un tren încărcat cu vehicule Ford a fost implicat într-un incident în această dimineaţă în gara Roşiorii de Vede. În acest moment aşteptăm mai multe informaţii. În conformitate cu politicile noastre, toate vehiculele aflate în tranzit fac obiectul asigurărilor. În prezenţ autorităţile derulează investigaţiile necesare, pe care le sprijinim împreună cu furnizorul nostru de transport‘, a transmis purtătorul de cuvânt al Ford România, Ana Maria Timiş.

Două vagoane din compunerea unui tren privat de marfă încărcat cu autoturisme au deraiat luni dimineaţa, în jurul orei 4:00, la intrare în staţia Roşiori Nord, iar unul s-a răsturnaţ potrivit CFR SA

Trenul avea ca staţie de destinaţie Portul Constanţa.

Potrivit CFR SA, circulaţia trenurilor se desfăşoară cu dificultate în zona Roşiori Nord din cauza acestei deraieri, iar trei pasageri din trenul IR 1822 Arad – Bucureşti Nord, aflat în spatele trenului de marfă deraiaţ în momentul frânării de urgenţă a trenului s-au loviţ aceştia fiind preluaţi de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri. Ceilalţi pasageri din tren au fost preluaţi de trenul IR 79 Budapesta – Bucureşti Nord, a informat CFR Călători.

‘Până la restabilirea circulaţiei în condiţii normale, sunt posibile şi alte întârzieri în circulaţia trenurilor de călători. Programul de circulaţie în zona afectată se va desfăşura în continuare în funcţie de măsurile operative stabilite şi dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, CFR Călători aplicând întocmai instrucţiunile acestuia‘, se mai spune în comunicatul CFR Călători.

Pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea deraierii, AGIFER, printr o comisie de specialişti, va ancheta acest incident.

Agerpres

Foto Facebook

De același autor

Related Articles