Trei șoferi de TIR arestați ieri, la vama Siret. Un milion de pachete de țigări descoperite în TIR-urile lor

Nu mai puțin de un million de pachete cu țigări au fost descoperite de polițiștii de frontieră din Siret, ascunse în colete cu rigips și vată minerală, în două marfare conduse de șoferi polonezi, joi 22 noiembrie 2018.  Trei șoferi de TIR au fost reținuți inițial pentru 24 de ore.

“Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret au efectuat un control amănunţit asupra a două automarfare încărcate cu rigips și vată minerală, în care se aflau trei cetăţeni polonezi, în urma căruia a fost descoperită o cantitate mare de ţigări.

În urma activităţii de inventariere a ţigărilor s-a constatat că în cele două autovehicule era ascunsă, în plăcile de rigips și vată minerală, cantitatea totală de 941.027 de pachete cu ţigări (476.117 pachete în primul autocamion şi 464.910 pachete în cel de-al doilea), diferite mărci, în valoare de 903.386 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, iar cele două autovehicule au fost indisponibilizate la sediul Sectorului Politiei de Frontiera până finalizarea cercetărilor.

ei trei cetăţeni polonezi, şoferii automarfarelor, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, pe numele lor fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Rădăuţi cu propunere de arestare preventive”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

Joi seara, Judecătoria Rădăuți i-a arestat preventiv pentru 30 de zile pe inculpații Mateusz Piotr Bugarewicz, Lukasz Adam Bugarewicz și Grzegorz Adam Biskup, cetateni polonezi, soferii celor doua camioane pline cu tigari, ei find acuzati de comiterea infracțiunii de contrabandă a anunțat Obiectiv de Suceava.

Cele mai citite

Related Articles