Tragedia din judeţul Iaşi, ”dureroasă şi revoltătoare”

Preşedintele Klaus Iohannis consideră dureroasă şi revoltătoare tragedia de ieri din judeţul Iaşi, când un copil de trei ani şi-a pierdut viaţa după ce a căzut în fosa septică din curtea unei şcoli, conform Radio România Actualităţi.

Şeful statului a subliniat că este imperativ ca toate şcolile să aibă avize sanitare, autorizaţii de funcţionare şi să fie sigure, iar Guvernul are obligaţia ca toate acestea să fie realizate în regim de urgenţă.

Din primele cercetări efectuate de Direcţia Generală de Protecţie a Copilului Iaşi, a reieşit că micuţul care şi-a pierdut viaţa provenea dintr-o familie extrem de săracă şi obişnuia să meargă să se joace cu patru dintre fraţii săi în curtea şcolii. Se pare că ieri a călcat pe un capac ruginit care acoperea fosa septică şi a căzut în interior.

Între timp, directorul şcolii a fost demiş spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Sabina Manea.

Sabina Manea: „Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi s-a reuniţ iar directorul şcolii Brăieşti a fost demis. A fost vorba de unanimitate de voţ în mod evidenţ nu au fost respectate cerinţele privind securitatea elevilor în şcoală.”

Poliţiştii ieşeni au deschis încă de aseară, în acest caz, dosar penal pentru ucidere din culpă.

sursa RRA

foto presidency.ro