Trafic redus la frontieră cu peste 90% în perioada Sărbătorilor Pascale

În ultimele 48 de ore (18-19.04.2020) peste 4.700 poliţişti de frontieră au fost la datorie, zilnic, desfăşurând atât misiuni de supraveghere şi control la frontieră, cât şi ca forţe de sprijin alături de colegii de la Poliţie şi Jandarmerie, în derularea activităţilor specifice Sărbătorilor Pascale.

În perioada de referinţă, prin punctele de frontieră au efectuat formalităţile de control aproximativ 24.500 persoane, cetăţeni români şi străini şi peste 16.700 mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 13.600 persoane cu 9.500 mijloace de transporţ iar pe cel de ieşire 10.900 persoane cu 7.200 mijloace de transport.

Cea mai tranzitată frontieră este în continuare frontiera comună cu Ungaria pe unde, în acelaşi interval de timp, au intrat în ţară aproximativ 9.600 de persoane cu peste 6.500 mijloace de transporţ din care 5.600 automarfare.

În prezenţ prin punctele de frontieră se constată o scădere semnificativă a tranzitului de persoane şi turisme, de peste 90% faţă perioada similară a anului trecuţ dar în acelaşi timp se menţine relativ constant tranzitul mijloacelor de transport marfă.

În această perioadă, formalităţile de frontieră au urmat aceeaşi procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităţilor şi stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în puncţ maşinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locaţiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi ‘frontiera verde’ – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 14 fapte ilegale (6 infracţiuni şi 8 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 7.000 lei.
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcut;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 4 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 7 cetăţeni români din diferite motive legale.

De același autor

Related Articles