Toate persoanele evacuate în urma inundațiilor din sud-vestul țării au revenit în locuințe

45 de localități din 15 județe au fost afectate de inundațiile din ultimele zile.

Toate persoanele evacuate în urma inundațiilor produse în sud-vestul țării au revenit în locuințe, a anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

45 de localități din 15 județe au fost afectate de inundațiile din ultimele zile.

Cele mai mari pagube au fost înregistrate în Caraș-Severin, Dolj și Gorj, zone în care a fost necesară măsura evacuării a 107 persoane din cinci localități: Cernăteşti, Greceşti, Maiag, Urda de Jos şi Nicolinţ.

Premierul Marcel Ciolacu a transmis că Departamentul pentru Situaţii de urgenţă se va ocupa ca sinistraţii să primească mâncare caldă şi apă, precum şi un adăposturi.

În plus, vor fi alocaţi bani din fondul de rezervă pentru refacerea drumurilor şi remedierea pagubelor.

Cotele de atenţie sunt acum depăşite pe majoritatea cursurilor de apă din ţară, iar cotele de pericol la peste 40 de staţii hidrometrice din judeţele Caraş-Severin, Timiş, Dolj, Gorj şi Mehedinţi, a transmis Administraţia Naţională ‘Apele Române’.

Este în continuare cod roşu de viituri pentru 9 bazine hidrografice, până duminică, 18 iunie, la prânz, pentru râuri din sud-vestul ţării. Până la miezul nopţii următoare rămâne activ un cod portocaliu şi până luni, 19 iunie, la prânz, un cod galben, vizând împreună ape curgătoare din aproape toată ţara, mai puţin estul Munteniei şi Dobrogea.

Din punct de vedere meteorologic, până duminică, 18 mai, la ora 10:00, este în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică. Vizează Oltenia, sudul Banatului, vestul Munteniei, Transilvania, Maramureş şi Moldova.

romaia-actualitati.ro https://www.romania-actualitati.ro/stiri/romania/toate-persoanele-evacuate-in-urma-inundatiilor-din-sud-vestul-tarii-au-revenit-in-locuinte-id179063.html

De același autor

Related Articles