Toate magistralele feroviare sunt deschise, iar traficul feroviar adaptat la condițiile meteo nefavorabile

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA vă informează că pe reţeaua feroviară sunt deschise la această oră toate magistralele, însă circulaţia pe anumite segmente de cale ferată se desfăşoară în condiţii speciale pentru a se evita pericolul de înzăpezire a automotoarelor şi pentru a facilita accesul mijloacelor de intervenţie şi al plugurilor.

Tronsoane pe care se circulă în condiţii speciale:

Buzău – Făurei – viteza de circulaţie de 50 km/ h, pe firul I

Caracal – Corabia – se circulă doar cu locomotive DA

Ciulnița – Urziceni – se circulă doar cu locomotive DA

Palas – Mangalia – se circulă doar cu locomotive DA

Craiova – Calafat – se circulă doar cu locomotive DA

Piatra Olt – Caracal – se circulă doar cu locomotive DA

Tulcea – Medgidia – se circulă doar cu locomotive DA

Roşiori Nord – Zimnicea – se circulă doar cu locomotive DA

Roşiori Nord – Turnu Măgurele – se circulă doar cu locomotive DA

Giurgiu – Videle – se circulă doar cu locomotive DA

Pe segmentele de cale ferată Slobozia Veche – Urziceni, Videle – Giurgiu, Pantelimon – Bucureşti Sud – Jilava – Chiajna, Fundulea – Bucureşti Obor, Roşiori Nord – Turnu Măgurele şi Caracal – Corabia se acționează cu pluguri pentru deszăpezire.

Pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web http://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web din gările București Nord, Brașov, Craiova, Iaşi și Timișoara care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor, precum și programul trenul meu http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren care oferă informații despre localizarea trenurilor înscrise în circulație.

Pasagerii sunt rugați să plece la drum doar dacă este necesar și, de asemenea, doar după ce s-au informat telefonic la gara din localitatea despre graficul de circulație al trenului cu care intenționează să călătorească.

Menţionăm faptul că, toate măsurile operative întreprinse în această perioadă de administratorul reţelei feroviare au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA

Direcția Comunicare și Relații Externe

Purtător de cuvânt/Șef Serviciu Comunicare

Oana BRÂNZAN

Tel. Mobil: 0740121759

Int. CFR: 122312

De același autor

Related Articles