Tichete de masă pentru pensionarii peste 75 de ani

Persoanele în vârstă de peste 75 de ani care beneficiază de pensia socială minimă garantată în valoare de 704 lei urmează să primească bonuri de masă în valoare de 180 de lei. Acestea vor putea fi folosite pentru a achiziţiona porţii de mâncare gătită din unităţi autorizate, după cum anunţă ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Cele 130 milioane de euro pentru acest program vor fi asigurate din fonduri europene. Ministrul Muncii a explicat că bonurile valorice vor fi transmise beneficiarilor de către primării, însă nu a făcut nicio menţiune asupra datei la care ar putea debuta acest program.

La începutul anului, aproximativ 900.000 de persoane erau beneficiare ale pensiei sociale minime garantate în valoare de 704 lei, acestea fiind beneficiare ale programului.

În plus, dacă măsura este aplicabilă în cazul bătrânilor de peste 75 de ani care locuiesc la oraş, în cazul mediului rural, lucrurile s-ar putea schimba, dat fiind că unităţi ce ar putea fi autorizate sunt aproape inexistente sau se află poate la zeci de kilometri de domiciliul celor care ar putea beneficia de o masă caldă.

Cele mai citite

Related Articles