Începând cu 1 ianuarie 2020, supraacciza la carburanţi, introdusă în 2017, ar urma să fie eliminată. Un rezervor de combustibil ar putea costa de la anul cu aproximativ 30 de lei mai puţin.

Şi nu ar fi singurul efect al proiectului de modificare a Codului Fiscal, iniţiat de 53 de parlamentari liberali şi care va intra în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, după ce a primit raport favorabil în Comisia de buget-finanţe.

Proiectul legislativ prevede micșorarea accizei la carburanți la nivelul anterior majorări operate în a doua parte a anului 2017 și eliminarea supraimpozitării contractelor de muncă desfășurate cu timp parțial.

Totodată, documentul prevede aplicarea unei baza de calcul pentru contribuțiile sociale și contribuțiile de asigurări sociale de sănătate, în funcție de salariul realizat și nu în funcție de salariul de bază minim brut pe țară. Măsurile ar urmați să se aplice începând cu prima zi a anului viitor. Unul dintre inițiatorii, secretarul general al PNL Robert Sighiartau, a explicat că prin eliminarea supraaccizei la carburanţi românii vor economisi 30 de lei la un plin de combustibil.

Robert Sighiartau: „Vă asigur că românii, începând cu ianuarie 2020 de când va intra această lege în vigoare, vor avea motorină și benzină mai ieftină”.

Şi deputatul PSD Marius Budăi, fost ministru al muncii, a votat în favoarea modificărilor aduse Codului Fiscal.

Marius Budăi:  „Eu mi-aş dori să vedem această micșorare, dar am mai trecut prin experiența asta și atunci, chiar dacă a fost a anumită micșorare, dar nu a fost pe măsura scutirii și a procentului din acciză”.

Raportul Comisiei pentru buget-finanțe va fi prezentat pentru dezbatere și vot plenului Camerei Deputaților în calitate de for decizional.

Sursa: RRA