Sunt aproximativ 350 de români în Fâşia Gaza, iar în jur de 250 au solicitat să fie repatriaţi în România

Premierul Marcel Ciolacu a precizat că sunt aproximativ 350 de români în Fâşia Gaza, dintre care în jur de 250 au solicitat să fie repatriaţi în România.

El a explicat că o echipă internaţională lucrează pentru a-i evacua pe aceşti oameni într-un termen rezonabil şi că s-a implicat şi el în acest demers. Şeful guvernului a adăugat că nu are informaţii potrivit cărora ar exista vreun ostatic de origine română sau cu cetăţenie română răpit de gruparea Hamas.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a confirmat că autorităţile române sunt în legătură şi cu cele egiptene, având în vedere că repatrierea cetăţenilor români din Gaza ar urma să aibă loc pe la punctul de frontieră către Egipt.

Premierul a făcut aceste declaraţii la întoarcerea din vizita în Israel, unde i-a cerut omologului său, Benjamin Netanyahu, eforturi comune pentru evacuarea în siguranţă a românilor din Gaza.

https://www.romania-actualitati.ro/stiri/romania/premierul-marcel-ciolacu-a-precizat-ca-sunt-aproximativ-350-de-romani-in-fasia-gaza-dintre-care-in-jur-de-250-au-solicitat-sa-fie-repatriati-id183765.html

De același autor

Related Articles