Succes al campaniei de vaccinare ROR prin mobilizarea medicilor de familie!

Societatea Naţională de Medicină a Familiei (SNMF) mulţumeşte medicilor de familie şi asistentelor medicale din cabinetele de medicină familiei care în urma apelului primului ministru şi în urma videoconferinţei din 18 iulie, s-au mobilizat exemplar, mergând în teritoriu în afara programului de cabinet ajutând astfel pacienţii aflaţi în comunităţi vulnerabile să fie vaccinaţi împotriva rujeolei, rubeolei şi oreilonului.

Menţionăm că în această ultimă perioadă s-a înregistrat un număr record de vaccinări. O mare parte dintre parinţii sceptici care până acum refuzaseră vaccinarea au inteles gravitatea epidemiei si pericolul la care isi expun copiii nevaccinand şi au venit la cabinete pentru a solicita recuperarea dozelor pierdute.

Înregistrăm în continuare probleme în primirea dozelor necesare de vaccin pentru vârstele de 6 şi 14 ani, precum şi pentru gravide şi plagi.

Mulţumim comuniţătilor locale care până în acest moment au acceptat sa lucreze în echipe mixte împreună cu medicii de familie şi asistenţii acestora.

Mulţumim de asemenea asistenţilor comunitari şi mediatorilor sanitari care au mobilizat copiii la vaccinare. Sperăm ca buna colaborare din aceste zile, care constituie premisa unei bune acoperiri cu servicii de sănătate publică, să continue”, a declarat vicepreşedintele SNMF, Dr. Sandra Alexiu.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles