medic-de-familie
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate acordă sporuri salariale importante pentru medicii de familie care doresc să lucreze în mediul rural, în special în zonele defavorizate şi greu accesibile, în condiţiile în care peste 300 de localităţi nu au, în prezent, un medic de familie – a anunţat, astăzi, preşedintele instituţiei, Vasile Ciurchea.
„Am revizuit sporurile acordate în rural şi, după noul contract, un plus de 25% din medici din mediul rural sau din oraşele mici cu până la 10.000 de locuitori primesc un spor considerabil. Dacă ne referim la cei din Delta Dunării, care într-adevăr sunt în condiţii speciale, acolo există un spor de 200%, ceea ce nu este puţin, dar suntem interesaţi să existe medici acolo, condiţiile sunt grele.
Am reanalizat absolut toate condiţiile din mediul rural, încercând să le facem cât mai echitabile. Sigur, există zone unde au mai pierdut din sporuri, pentru că un oraş în câmpie, cu acces uşor, cu drumuri asfaltate nu reprezintă nişte condiţii deosebit de grele”, a spus Vasile Ciurchea.

Sursa: RRA