Sorin Grindeanu a primit aviz favorabil pentru portofoliul de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii

Miniştrii propuşi să facă parte din Cabinetul Nicolae Ciucă sunt audiaţi miercuri în comisiile parlamentare de specialitate.

Conform prevederilor regulamentare, fiecare candidat pentru funcţia de ministru va fi audiat, în şedinţă comună, de către comisiile permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competenţă a viitorului ministru.

În urma audierii, comisiile vor întocmi un aviz comun consultativ, motivat.

Sorin Grindeanu a primit miercuri aviz favorabil pentru portofoliul de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, reunite.

S-au înregistrat 24 de voturi „pentru”, 9 „împotrivă” şi nicio abţinere din totalul voturilor exprimate de membrii comisiilor de specialitate ale celor două Camere.

Planul investiţional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport a României, pe următorii 10 ani, în valoare de aproape 73 de miliarde de euro, se află în faza de negocieri la Comisia Europeană şi sperăm ca până la sfârşitul anului să fie aprobat prin Hotărâre de Guvern, a declarat, miercuri, la Parlament, Sorin Grindeanu, propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

România are nevoie de un salt de dezvoltare în infrastructura de transport pentru următorii 10 ani. Cu toţii avem nevoie de resurse financiare şi de un management profesionist al proiectelor şi un plan strategic pe termen lung şi de reforme totodată administrative, în conformitate inclusiv cu PNRR. Avem o strategie care a parcurs deja câţiva paşi, şi anume Planul investiţional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport 2020 -2030. Acest plan în acest moment a fost elaborat, trimis către Comisia Europeană şi se află încă în faza de negocieri, urmând ca până la sfârşitul anului acest plan investiţional pe următorii 10 ani să fie aprobat printr-o Hotărâre de Guvern. Acest plan a fost creat în corelaţie cu politicile actuale ale Comisiei Europene, ceea ce înseamnă finalizarea coridoarelor europene, protecţia şi conservarea mediului, implementarea de soluţii de digitalizare şi inovare în transport„, a afirmat Sorin Grindeanu, în cadrul audierilor din comisiile de specialitate reunite.

Deputatul PSD Alexandru Rafila a primit aviz pozitiv, miercuri, din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului pentru funcţia de ministru al Sănătăţii.

S-au înregistrat 26 de voturi pentru avizul pozitiv şi 10 voturi împotrivă din partea membrilor Comisiilor de sănătate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a primit miercuri aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Membrii comisiilor de specialitate au avizat nominalizarea lui Vîlceanu pentru portofoliul de la MIPE cu 18 voturi „pentru”, opt „împotrivă” şi o abţinere.

Deputatul PNL Florin Roman a primit, miercuri, aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare de specialitate pentru portofoliul de la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

El a primit 55 de voturi favorabile şi 22 împotrivă pentru postul de ministru din partea Comisiilor pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, pentru ştiinţă şi tehnologie şi învăţământ ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Virgil Popescu a primit miercuri aviz favorabil pentru portofoliul de la Ministerul Energiei, din partea comisiilor parlamentare de specialitate reunite.

S-au înregistrat 39 de voturi „pentru”, 15 „împotrivă” şi o abţinere din totalul voturilor exprimate de membrii comisiilor de specialitate ale celor două Camere.

Bogdan Aurescu a primit aviz pozitiv, miercuri, din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului pentru funcţia de ministru al Afacerilor Externe.

S-au înregistrat 31 de voturi pentru avizul pozitiv şi 11 voturi împotrivă din partea membrilor comisiilor reunite.

Sorin Cîmpeanu a primit, miercuri, aviz pozitiv, din partea comisiilor de specialitate, pentru funcţia de ministru al Educaţiei.

S-au înregistrat 29 de voturi „pentru” şi trei împotrivă din partea membrilor Comisiilor pentru învăţământ ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Sorin Cîmpeanu a declarat miercuri că ziua de luni, 29 noiembrie, este posibil să fie declarată zi liberă, iar 2 decembrie ar fi prima zi în care se poate face şcoală cu prezenţă fizică în toate localităţile unde rata de infectare coboară sub 3 la mie.

Cu siguranţă, în toate localităţile în care rata de infectare coboară sub 3 la mie, conform Ordinului Ministerului Sănătăţii şi al Educaţiei, se poate face şcoală cu prezenţă fizică. Suntem într-o situaţie specială pentru că luni, 29 noiembrie, este foarte posibil să fie declarată zi liberă prin Hotărâre de Guvern, pe care o vom avea dacă Guvernul va beneficia de votul de încredere şi va fi instalat. Zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie sunt libere, deci practic 2 decembrie ar fi prima zi în care se poate face şcoală cu prezenţă fizică în toate aceste localităţi”, a precizat Cîmpeanu.

Cătălin Predoiu a primit, miercuri, aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Justiţiei din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

Adrian Câciu a primit aviz favorabil, miercuri, pentru funcţia de ministru al Finanţelor din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

Cseke Attila a primit aviz pozitiv, miercuri, din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, pentru un nou mandat de ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

S-au înregistrat 34 de voturi „pentru”, şi 6 „împotrivă” (USR) din partea Comisiilor pentru administraţie publică ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a primit miercuri aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului.

Membrii comisiilor de specialitate au avizat nominalizarea lui Chesnoiu pentru portofoliul de la Agricultură cu 28 voturi „pentru”, 6 voturi „împotrivă” şi nicio abţinere.

Eduard Novak, candidat propus de prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă, a primit, miercuri, aviz pozitiv din partea Comisiilor reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat pentru un nou mandat la conducerea noului minister al Sportului, rezultat în urma decuplării de portofoliul de tineret.

Novak a primit 17 voturi pentru şi 5 împotrivă, înregistrându-se totodată şi 3 abţineri.

Senatorul Lucian Romaşcanu a primit aviz pozitiv, miercuri, din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, pentru funcţia de ministru al Culturii.

S-au înregistrat 15 voturi pentru numirea ca ministru, trei voturi împotrivă şi o abţinere din partea membrilor Comisiilor pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles