Şoferul care a provocat accidentul de pe şoseaua Chitila din Capitală, soldat cu trei morţi şi cinci răniţi, era trimis în judecată pentru conducere fără permis auto

Şoferul care duminică seară a provocat accidentul mortal de pe şoseaua Chitila din Bucureşti era recidivist şi fusese trimis în judecată pentru conducere fără permis auto, la jumătatea lunii iunie, de procurorii din Sectorul 1.

Valentin Micuţ Fieraru şi-a pierdut viaţa şi a ucis alte două persoane, duminică seară, după ce maşina pe care o conducea fără să aibă permis auto a intrat într-un refugiu de tramvai şi a lovit alte două autoturisme pe şoseaua Chitila din Capitală.

Nu era pentru prima dată când bărbatul se urca la volan, deşi nu poseda permis de conducere. El a mai fost prins pe 4 februarie 2012, tot pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei, în timp ce conducea o maşină, fără permis, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1

În cauză a fost deschis dosar penal sub acuzaţia de conducere a unui autovehicul fără a poseda permis, ancheta fiind înaintată instanţei Judecătoriei Sectorului 1 pe data de 16 iunie 2016, au precizat sursele citate.

Aceleaşi surse spun că, în acest dosar, bărbatul figurează ca recidivist, el fiind cercetat în trecut şi pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat, ancheta din urmă fiind anterior clasată.

Ovidiu Munteanu, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că şoferul care a provocat accidentul de pe şoseaua Chitila din Capitală nu deţinea permis de conducere. Bărbatul a murit, luni dimineaţă, la Spitalul Universitar.

În urma accidentului, cinci persoane au fost rănite, două dintre ele decedând la scurt timp după impact. Cei doi pietoni care traversau strada erau soţ şi soţie, iar femeia era însărcinată în opt luni.

Sursa: mediafax.ro