Slujbă de pomenire pentru victimele de la Colectiv

Arhiepiscopia Bucureştilor organizează, sâmbătă, slujbe de pomenire în memoria victimelor de la Colectiv la Biserica ‘Sf. Nicolae’ – Broşteni şi în faţa fostului club, la şase ani de la tragicul eveniment.

Se împlinesc, sâmbătă, 6 ani de la tragicul eveniment din clubul Colectiv, care a îndurerat România şi în urma căruia şi-au pierdut viaţa peste şaizeci de persoane. În memoria acestora, Arhiepiscopia Bucureştilor organizează o slujbă de pomenire la Biserica ‘Sf. Nicolae’ – Broşteni din Bucureşti’, informează Agenţia Basilica a Patriarhiei Române.

Programul liturgic dedicat evenimentului este următorul:

* ora 8,00: Slujbele Utreniei şi Sfintei Liturghii, ce vor fi oficiate în Biserica parohiei ‘Sfântul Nicolae’ – Broşteni, Protoieria Sector IV Capitală;

* ora 11,30: Slujba parastasului, care va fi oficiată în curtea Bisericii parohiei ‘Sfântul Nicolae’ – Broşteni, Protoieria Sector IV Capitală, la monumentul edificat în memoria tinerilor de către Arhiepiscopia Bucureştilor, la iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel;

* ora 12,00: Slujba parastasului, care va fi oficiată în faţa fostului club Colectiv de soborul de preoţi.

64 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma tragicului eveniment petrecut în seara de 30 octombrie 2015 la clubul Colectiv din Bucureşti, unde trupa Goodbye to Gravity susţinea concertul de lansare a unui nou album. Incendiul izbucnit în timpul concertului din cauza unor artificii s-a extins rapid. De asemenea, peste 160 de persoane au fost rănite. 

Agerpres

Cele mai citite

Related Articles