Sindicaliştii din metalurgie protestează astăzi şi mâine la Bucureşti

sindicalisti

Sindicaliştii din metalurgie  pichetează astăzi Curtea Constituţională, iar mâine organizează un miting în Piaţa Victoriei. Un grup de 20 de membrii ai sindicatului Vatra din Reşiţa s-a alăturat protestelor de la Bucureşti,  a declarat liderul Iancu Muhu, în exclusivitate pentru Radio România Reşiţa. Ei cer modificări legislative imediate în ceea ce priveşte regimul energiei regenerabile şi atrag atenţia asupra efectelor liberalizării preţului la gaze naturale şi energie. Preşedintele Confederaţiei Sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, apreciază că peste 150.000 de angajaţi îşi pot pierde locurile de muncă din cauza prăbuşirii industriei metalurgice şi prelucrătoare. Premierul Victor Ponta a precizat că susţine în totalitate protestul sindicatelor din metalurgie, dar îi îndeamnă pe reprezentanţii salariaţilor să se adreseze preşedintelui Traian Băsescu. În opinia sa, blocajul din domeniu ar fi cauzat de refuzul şefului statului de a promulga legea referitoare la energia regenerabilă:

“Eu cred că aici, preşedintele realimente subminează economia naţională. De două ori a votat Parlamentul, a retrimis legea, s-a revotat. Sunt în totalitate de partea protestatarilor. Poate preşedintele Băsescu înţelege că ne subminează economia pentru nişte interese private cel puţin ilegitime”, a spus premierul.

Luna trecută, preşedintele Traian Băsescu a sesizat Curtea Constituţională în privinţa legii privind reeşalonarea acordării de certificate verzi către producătorii de energie regenerabilă. Preşedintele reclamă faptul că modificarea schemei de sprijin s-a făcut fără notificarea Comisiei Europene. (Alina Bradaci)

Sursa foto: romaniatv.net

De același autor

Related Articles