Sesiune parlamentară extraordinară, în luna iulie

Ponta Parlament

“Guvernul va propune organizarea unei sesiuni parlamentare extraordinare, în luna iulie, pentru a grăbi procedurile de modificare a Codului Fiscal”, afirmă premierul Victor Ponta.
Dacă propunerea va fi accepată de coaliţia de guvernare, măsura reducerii cu 5% a contribuţiilor la asigurările sociale, plătite de angajatori, ar putea intra în vigoare de la 1 octombrie, după aprobarea senatorilor, deputaţilor şi în final a preşedintelui, prin promulgare. În aceeaşi sesiune extraordinară din iulie, ar urma să fie ratificat acordul de asocierea a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.
“Este un gest simbolic, pe care România trebuie să-l facă”, a explicat premierul Victor Ponta.
“Trebuie să fim primii şi să dăm acest semnal pentru Moldova. În această sesiune extraordinară colegii noştri de la Camera Deputaţilor vor cere ca pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare, dincolo de ratificarea acordului cu Republica Moldova, să se afle şi votarea Legii privind reducerea contribuţiilor de asigurări sociale, în aşa fel încât preşedintele României să poată să o promulge în cursul lunii iulie şi să fie foarte clar că este în vigoare de la 1 octombrie”, a mai spus premierul Victor Ponta.

Sursa: RRA

De același autor

Related Articles