Şeful DNA a dat în judecată Antena 3

tribunalul-bucuresti

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a dat în judecată postul Antena 3, au declarat pentru Agerpres surse judiciare. Potrivit acestora, acţiunea îi vizează şi pe Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mihai Gâdea, directorul postului Antena 3, analistul politic Radu Tudor, jurnaliştii Răzvan Savaliuc şi Bianca Nae.
Aceleaşi surse au precizat că suma cerută de şeful DNA ar fi de 250.000 de euro, iar banii vor fi donaţi în scop umanitar. Acţiunea a fost depusă, miercuri, la Judecătoria Sectorului 1.
DNA a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii şi CNA pentru apărarea reputaţiei profesionale şi a imaginii publice a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, în legătură „afirmaţiile mincinoase” formulate la adresa sa în emisiunea „Sinteza zilei” de la Antena 3.
„Urmare a unor afirmaţii vehiculate în mass media în data de 19 iunie 2014, referitoare la presupuse fapte de corupţie despre care s-a afirmat că ar fi comise de către procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, în conformitate cu dispoziţiile art.30 alin. 2 din Legea nr.317/ 2004 republicată, potrivit cărora judecătorii şi procurorii se adresează Consiliului Superior al Magistraturii pentru apărarea independenţei, imparţialităţii şi reputaţiei, cu referire la dispoziţiile art.75 din Legea nr.303/ 2004 republicată şi dispoziţiile art.8 şi 10 din Convenţia europeană a drepturilor omului, care consacră protecţia reputaţiei sau drepturilor altei persoane, precum şi garantarea autorităţii şi imparţialităţii puterii judiciare.
DNA a solicitat la data de 20.06.2014 Inspecţiei judiciare demararea verificărilor necesare pentru apărarea reputaţiei profesionale şi a imaginii publice”, se arată într-un comunicat al DNA.
DNA consideră că acele afirmaţii „de o gravitate extremă” au fost făcute doar cu scopul de a ştirbi autoritatea personală şi profesională a procurorului-şef DNA şi a procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Sursa: RRA

De același autor

Related Articles