Olimpiadele școlare vor fi suspendate în anul 2020-2021, a declarat secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar, Luminița Barcari. Decizia de a organiza online doar anumite competiții școlare şi extrașcolare ar crea discriminare.

În anul școlar 2020-2021, competițiile școlare, extrașcolare, așa-numitele olimpiade se vor suspenda”, a anunțat secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar, Luminița Barcari.

De asemenea, la Ministerul Educaţiei se discută modul în care vor fi susţinute tezele, una dintre variante fiind  să fie notate normal, fără să mai aibă ponderea de 25% din medie.

Varianta este ori să mergem în continuare (…) pe teză, doi să înlocuim teza, pentru că nu putem aplica în mod discriminatoriu: ori dă toată lumea teză, ori nu dă nimeni. Deci, ori să înlocuim acest tip de evaluare scrisă cu o evaluare sumativă, dar care să fie notată normal, nu să aibă ponderea pe care o are teza în mod normal – 25% din medie. Există şi varianta eliminării tezei şi înlocuirea cu această evaluare sumativă. (…) Nu este o decizie simplă. Până la urmă, elevul trebuie să fie evaluat, dar, în acelaşi timp, trebuie să aibă şanse egale la o evaluare corectă şi obiectivă„, a declarat secretarul de stat pentru AGERPRES.

Potrivit Luminiţei Barcari, MEC se consultă pe această temă şi cu inspectoratele şcolare, astfel încât să se ia cea mai bună decizie.