Se relansează noua platformă naţională de pregătire pentru situaţii de urgenţă – fiipregatit.ro

Noua versiune a platformei naţionale de pregătire pentru situaţii de urgenţă – fiipregatit.ro – va relansată vineri, împreună cu noul site al Platformei Naţionale pentru Reducerea Riscurilor la Dezastre.

Evenimentul are loc în contextul manifestărilor prilejuite de Săptămâna Protecţiei Civile.

Noul site este adaptat cerinţelor internaţionale, care pe lângă informaţiile referitoare la acţiuni concrete de salvare a vieţii în situaţii limită va cuprinde şi o componentă interactivă, în premieră pentru site-urile de profil, precizează Ministerul de Interne.

La eveniment vor participa ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, şi prim-adjunctul inspectorului general al IGSU, colonel Constantin Florea.

Tot vineri, unităţile militare îşi deschid porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul IGSU şi să aplice pentru o carieră în domeniul militar.

Cu această ocazie, participanţii vor putea vizualiza sălile de clasă, amfiteatrele, laboratoarele de pregătire de specialitate în situaţii de urgenţă (informatică, electrotehnică, teorie a arderii şi comportare la foc, chimie, hidraulică şi instalaţii de stingere a incendiilor), cabinetul de specialitate pentru pregătirea în descarcerare şi acordare prim-ajutor, poligonul de antrenament pentru stingerea incendiilor şi pentru pregătirea psihofizică şi de specialitate a pompierilor. Totodată, publicul doritor poate vizualiza şi tehnica utilizată de salvatori în misiunile operative, dar şi exerciţii demonstrative de stingere şi prim-ajutor. 

Cele mai citite

Related Articles